Web Analytics Made Easy - Statcounter

«نخستین جشنواره بین‌المللی زبان فارسی دهخدا» با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی موسسه دهخدا، محمود بی‌جن‌خان، رئیس مؤسسه دهخدا و رئیس این جشنواره با بیان این‌که این موسسه در راستای رسالتش در زمینه آموزش زبان و ادبیات فارسی این جشنواره را برگزار کرده، گفت: «مؤسسه دهخدا از سال ۱۳۲۳ شروع به فعالیت در زمینه زبان فارسی کرده و ۳۳ سال است که با تأسیس نخستین مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی توسط علامه شهیدی، به صورت مستقیم وارد حوزه آموزش زبان فارسی در دنیا شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه تا کنون توانسته‌ایم در این راستا به بیش از ۲۳هزار نفر علاقه‌مند از ۱۰۵ کشور دنیا، زبان فارسی را آموزش دهیم.

 بی‌جن‌خان افزود: «بر اساس مأموریت‌های مؤسسه، دو رویداد اصلی سالانه در مؤسسه دهخدا برنامه‌ریزی شده است. رویداد اول بزرگداشت علامه دهخدا و جایزه علی‌اکبر دهخداست که در اسفندماه و رویداد دوم جشنواره بین‌المللی زبان فارسی دهخداست که در اردیبهشت ماه هر سال برگزار می‌شود.

رئیس جشنواره دهخدا گفت: «تاثیر علامه دهخدا در زمینه زبان فارسی بر کسی پوشیده نیست و از او به عنوان فردوسی زمان نام می‌برند، به همین دلیل نام دهخدا را بر این جشنواره گذاشتیم. بنابراین جشنواره‌ی دهخدا متعلق به تمام علاقه‌مندان زبان فارسی و مراکز آموزش زبان فارسی در ایران و دنیاست و ما در این موسسه، دست همه علاقه‌مندان را برای همکاری می‌فشاریم.

اینجا، فارسی زبان بین‌المللی است

هادی ویسی، معاون علمی مؤسسه دهخدا و دبیر علمی این جشنواره گفت: تعامل مستمر با فارسی‌زبانان، گسترش زبان فارسی و کمک به آموزش بیشتر آن، از اهداف این جشنواره است و موضوع جشنواره آموزش زبان فارسی، ادبیات، فرهنگ و هنر ایرانی با مشارکت متقاضیان از سراسر دنیا است. به امید خدا قصد داریم از سال آینده و به صورت منظم در اردیبهشت هر سال به دلیل مناسبت‌های مرتبط با زبان فارسی در این زمان - مثل بزرگداشت فردوسی- این جشنواره را برگزار کنیم.

دبیر علمی جشنواره در خصوص روند اجرایی این جشنواره خاطرنشان کرد: با فراخوان اعلام شده و در سه بخش: زبانی (خواندن شعر یا نثر از ادبیات فارسی)، زبانی (سخن گفتن به زبان فارسی با ارائه مطلب و خاطره گویی) و فرهنگ و هنر (موسیقی ایرانی، خوشنویسی، فیلم و غیره با محوریت زبان فارسی)، آثار برای جشنواره ارسال شد. از بین آثار رسیده ۴۲ اثر از علاقه‌مندان زبان فارسی ۱۶ کشورِ ازبکستان، اسپانیا، اندونزی، انگلستان، اوکراین، ایتالیا، آلمان، آمریکا، بنگلادش، ترکیه، چین، روسیه، ژاپن، صربستان، کره جنوبی وهندوستان به مرحله اول راه یافت و سپس ۲۱ اثر برای مرحله نهایی انتخاب شد.

او گفت: ما همیشه در مؤسسه دهخدا می‌گوئیم: اینجا، فارسی زبان بین‌المللی است، امروز هم در این جشنواره همه شرکت‌کنندگان با زبان فارسی صحبت می‌کنند بنابراین در این جشنواره نیز، فارسی زبان بین‌المللی است.

در ادامه این مراسم، مرحله نهایی جشنواره و بررسی آثار آغاز شد که در این بخش آثار به تفکیک سه بخش داوری شدند و پس از پخش هر اثر و ارائهٔ توضیحات و پاسخ به سوالات داوران، توسط شرکت کننده که به صورت برخط انجام می‌شد، داوران رأی خود را ثبت کرده و هم‌زمان به نمایش درمی آمد.

پس از بررسی وتحلیل آثار، گزارش نهایی این جشنواره توسط ضیا قاسمی، دبیر اجرایی این جشنواره اعلام شد.

او پس از شرح مختصری از برنامه و تشکر از بنیاد حامیان مؤسسه دهخدا، شورای سیاستگذاری و علمی جشنواره، ‌داوران، مدرسان وهمکاران پرتلاش مؤسسه دهخدا و گروه‌های اجرایی این برنامه، سپاس ویژه برگزار کنندگان جشنواره را تقدیم «فارسی‌آموزان و علاقه‌مندان زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ و هنر ایران»، به عنوان صاحبان اصلی جشنواره کرده و سپس برگزیدگان جشنواره را اعلام کرد:

برگزیدگان «نخستین جشنواره بین‌المللی زبان فارسی دهخدا»

- برگزیدگان ویژه: Orcun Ozturk از آلمان و Anna Gromovaاز روسیه

- برگزیدگان بخش خواندن: رتبه اول: Anna Oleynik از روسیه، رتبه دوم: Jiyeon Chang از کره جنوبی، رتبه سوم: Anahita Aria از انگلستان

- برگزیدگان بخش سخن گفتن: رتبه اول: Kseniya Urljakova از روسیه، رتبه دوم: Aleksandra Anokhina از روسیه، رتبه سوم، Igor Kalikin از روسیه 

- برگزیدگان بخش فرهنگی وهنری: رتبه اول: Sawako Ishii از ژاپن، رتبه دوم: Smiriti Srivastav از هندوستان، رتبه سوم: Anja Čulić از صربستان

جوایز این جشنواره نیز مرتبط با آموزش زبان فارسی بود.

به برگزیدگان به ترتیب از نفر اول تا سوم، بورسیه ۳دوره، ‌ ۲ دوره و یک دوره آموزشی زبان و ادبیات فارسی مؤسسه دهخدا به همراه لوح جشنواره اهدا شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره بین المللی آموزش زبان فارسی زبان فارسی دهخدا ادبیات فارسی مؤسسه دهخدا علاقه مندان فارسی زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی

حاتم طهماس‌پور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: دومین جشنواره بین المللی کوچ عشایر با اهداف و معرفی ظرفیت‌ها و تولیدات جامعه عشایری و حفظ و احیا و معرفی فرهنگ، هنر، آداب و سنن و صنایع دستی و نمایش جایگاه بی بدیل جامعه عشایری در زمینه‌های تاریخی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین فراهم ساختن آشنایی اقوام و تبادل افکار و تجارب عشایر کشور برگزار می‌شود.

وی گفت: جشنواره با حضور و مشارکت ۷ استان گلستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، فارس و کرمانشاه اجرا خواهد شد.

مدیرکل امور عشایر استان تصریح کرد: در این جشنواره ۷ کشور شامل افغانستان، مغولستان، ترکمنستان، عراق قزاقستان، ترکیه، پاکستان و نیجریه حضور خواهند داشت.

طهماس پور گفت: در جشنواره دو روزه شهر جعفرآباد صنایع دستی، پخت غذای سنتی، محصولات عشایر، لباس سنتی، آیین‌های موسیقی، رقص و عاشیق و بازی‌های بومی و محلی شامل چلینگ آغاجی، قییش کوتی، اسب سواری، شتر کوچ برتر برای عموم به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.

کد خبر 6088139

دیگر خبرها

  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ و دست هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • اهمیت ویژه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی ، شعر و موسیقی اصیل ایرانی در شبکه آموزش
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان در دانشگاه شهرکرد
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی