Web Analytics Made Easy - Statcounter

حدادعادل، در پیامی سالروز بزرگداشت سعدی و آغاز نهمین سال فعالیت بنیاد سعدی را تبریک گفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، متن این پیام به شرح زیر است:

نامگذاری روز اول اردیبهشت به نام روز بزرگداشت مصلح‌الدین سعدی شیرازی یکی از اقدامات شایسته عرصه فرهنگ و ادب پس از انقلاب اسلامی است که هر ساله سبب نگاهی تازه به شعر و کلام این استاد سخن فارسی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزرگداشت سعدی، تنها تجلیل شعر و نثر شیوای او نیست، تجلیل اخلاق و حکمت و معرفت بلیغ و رسا نیز هست، امسال که روز اول اردیبهشت مقارن با ایام ماه مبارک رمضان و فرصت بی نظیر تهذیب نفس و تزکیه شده است، خوب است به شعر سعدی از وجه تعلیمی آن بنگریم و مفاهیم و بن مایه های معنوی و انسان ساز آن را مورد توجه قراردهیم. پند سعدی که مایه گرفته از معارف قرآن و حدیث است به واسطه زبان فصیح و رسای او بر لوح خاطر پندآموزان نقش خواهد بست و همراهی آن با لطافت کلام او، ظرایف نگاه اخلاقی و انسانی اش به زندگی را به نمایش می گذارد.

سعدی جهاندیده ای انسان شناس و صادق است و شیوه سخن بی تکلف و زلال او چه در نظم و چه در نثر، امتیاز دیگر این آموزگار بزرگ مردمی است. سخن سهل و ممتنع سعدی و امتیازات بسیار کلام او موجب شده است تا در زمان حیات خود شهرت بسیار زیادی پیدا کند و ضرب المثل های بسیار فراوانی برگرفته از کلام او در ذهن و زبان مردم ساری و جاری گردد.
سادگی و شیوایی روش سعدی در سخنوری و انتقال مفاهیم او را اول معلم زبان و ادب فارسی ساخته است و اقبال جهانی به کلام سعدی موجب انتشار نسخه های خطی بسیار و ترجمه های فراوانی از کتاب های گلستان و بوستان او در جهان شده است و این ویژگی ها در انتخاب نام بنیاد سعدی که امر آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان را بر عهده دارد موثر بوده است.
اینجانب در آستانه نهمین سالگرد تاسیس بنیاد سعدی، روز بزرگداشت سعدی شیرازی استاد سخن و معلم اول زبان و ادب فارسی را به همگان به ویژه استادان و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان تبریک می گویم و امیدوارم درک کلام سعدی ما را در به کار گرفتن بن مایه های اخلاقی و انسانی برای ساختن جهان آرمانی سعدی یاری کند.

غلامعلی حداد عادل
رییس بنیاد سعدی

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: غلامعلی حدادعادل بنیاد سعدی زبان فارسی بنیاد سعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۶۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مهدی قاسمی مدیر شبکه آموزش سیما و علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود با هم دیدار و گفتگو کردند.

در این نشست به جایگاه ویژه میراث پرشکوه شعر فارسی که گنجینه بی نظیر معرفت واخلاق و زیبایی و معنویت است، جایگاه شایسته شعر در بخش‌های گوناگون، موسیقی ملی و آیینی و انقلابی در برابر ابتذال اشاره و در جهت تولید و ارتقاء آثار مرتبط و همکاری گسترده‌تر فی مابین بحث و گفتگو شد.

در ادامه قاسمی گفت: با عنایت به اهمیت زبان و ادبیات فارسی و ضرورت سیاست گذاری و برنامه ریزی در این خصوص و با توجه به اهداف، ماموریت‌ها و اولویت‌ها، شبکه آموزش سیما آمادگی دارد تا در خصوص ادبیات فارسی، شعر و موسیقی اصیل ایرانی هر گونه همکاری لازم با دفتر شعر و موسیقی و سرود و دیگر مجموعه‌ها و نهاد‌ها را به عمل آورد.

همچنین گسترش فرهنگ و ادبیات فارسی، بهره گیری از ظرفیت اقوام و موسیقی فولکلور و محلی، آواز، تصنیف و مناجات خوانی، ارتباط و تعامل با شبکه نوای موسیقی و شعر اداره کل، پایش و تولید برنامه‌های جدید، تخصصی و فاخر در این حوزه‌ها و آموزش صحیح و تخصصی شاعری، نویسندگی و برنامه ریزی برای تولید مشترک برنامه «شیر و شکر» از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد بحث و گفتگو و در دستور کار طرفین قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند
  • ۴۰۹ متقاضی واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری پاسدار زبان فارسی شدند
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است